Fjärilsfläta

Jag älskar flätor av alla varianter. Men om man har tunt hår eller tycker att flätan blir liten och tråkig finns det ett knep för detta, fjärilsflätan!
1. Börja med att göra en vanlig fläta (det är lättast om man flätar en liten del först tycker jag)
2. Börja sedan uppifrån och jobba neråt med att dra ut en del i taget på flätan.
3. Fäst med tofs eller toupera toppen. Det är lite svårt att förklara hur man gör med ord men, jag hoppas att ni förstår med hjälp av bilderna också :) Visst blev flätan fin och tjock!

Snygg toffs!

Testar att uppdatera lite från telefonen nu då. Tänkte visa er ett enkelt knep för att få tofsen att se mycket snyggare ut

1. Börja med att sätta upp en vanlig toffs.

 

image description

2. Ta sedan en slinga underifrån håret och vira runt tofsen.

image description

3. Fäst med en nål rakt igenom innanför tofsen sitter, helst i en liknande färg som tofsen.

4. Done! Visst blev tofsen mycket snyggare :)

Dålig update!

Hallå där alla kära! Tänkte bara meddela att min dator är urfunktion och jag har fullt upp för tillfället. Därför har jag svårt att uppdatera just nu! Men jag ska verkligen försöka bättra mig :)

//Julia

Men style




Källa frilla.se
                                                                                          

Rosa hår

Det är ju bara så coolt med rosa hår! Visst ni att jag faktiskt hade skrikrosa hår när jag var typ 12 haha.


                                                                               

2 produkttips

Lanza Silk Serum gör håret mjukt och glansigt med extrakt från nimträdet. Går att ha i både blött och torrt hår. Kanon bra innan man plattar håret då den även innehåller värmeskydd. Den sjunker bra in i håret utan att tynga ner det. 149 kr på Lyko.se

                                                                    

Keune Brilliant Gloss Spray är en värmeskyddsspray som ger en helt fantastiskt glans. Den UV-skydd och luktar riktigt gott. Det jag verkligen gillar att värmeskyddet är i sprayform, då värmeskydd ofta är i pumpform vilket kan göra håret väldigt blött. 139 kr på baresoshop.se 

                                                                        
Tillsammans är dessa helt fantastiska när man plattar håret.
                                                                                                

Bob




                                                                               

Keune - So Pure

Tänkte tipsa om Keunes relativt nya serie So Pure. Dessa produkter är helt naturliga och fria från parabener & sulfater. Alla produkterna innehåller dessutom arganolja, färgsäkra och fungerar för alla hårtyper. Sulfatfria shampoon brukar inte löddra speciellt bra, men dessa innehåller cocosolja (om jag minns rätt) som löddrar superbra! Även förpackningarna är gjorda av nedbrytbart material.

Jag tycker att dessa produkter är helt fantastiska som dessutom vårdar håret! I början tyckte jag inte alls om lukten, men nu älskar jag den. De luktar fräsht och lite skogigt haha :) För att läsa mer om specifika produkter finns de här!


                                                                

50´s

Jag älskar 50-tals frisyrer, tycker det är sjukt snyggt både hos killar och tjejer! Hela stilen är underbar, kläder smink ja allt. Jag tror att folk tog sig mer tid att fixa håret förr än nu, lite synd faktiskt.

Vad tycker ni? :)


                                                                                            

Fjädrar & glitter!

Först blev det modernt med fjäder extensions, sen kom glitter extensions och båda har gjort dunder succé! Jag tycker att båda är skitsnyggt, men har bara haft glitter i mitt hår.

Vad tror ni nästa grej kommer bli? Garn extensions haha? :D


Hairstyles

Slätkammad vinnare

Made by Camilla Jönsson, årets frisör 2010.

Duktiga klasskamrater!

Måste bara skryta lite & visa vad två i vår klass har tävlat med i skol-DM & gick vidare till SM! Linnea & Linda som alltså går sista året och tävlat i 4 moment var iväg på SM i helgen. Vet dock inte placeringen men i DM kom dom 1:a & 2:a (rätta mig om jag har fel). Super duktiga! Har snott bilderna från deras Fb hehe.


Lindas bruduppsättning.


Linneas damföning.

Varför frisörprodukter istället för mataffärens?

Produkter du köper i mataffären är utspädda med vatten och massa billiga kemikalier. Detta gör att du dels måste använda mycket mer ex. shampoo för att håret ska bli rent. Dessutom brukar dessa shampoon inte vara speciellt bra för håret. Vissa innehåller även ämnen som är beroende framkallande så att du ska fortsätta använda just det shampoot.

Frisörprodukter däremot brukar vara väldigt dryga så att du inte alls behöver använda lika mycket och frisören kan hjälpa dig att hitta det shampoot som passar just dit hår och hårbotten. Dessutom har allt fler frisörshampoon blivit sulfatfria och naturliga, vilket är mycket bättre för håret och miljön. Om håret lätt blir elektriskt så beror det ofta på att man använder ett billigt/dåligt balsam.

Om du har en vanligt shampoo och ett frisörshampoo som är lika stora kan jag garantera dig att frisörshampoot räcker minst 3 gånger längre om du använder rätt mängd shampoo. Därför tjänar man ofta på att ha frisörprodukter! Testa gärna själv :D


Håröm

Är ni liksom mig hårömma? Mitt hår tovar sig väldigt lätt  och det gör ju så ont att reda ut dom där förbannade tovorna. Det värsta tycker jag är när någon annan borstar mitt hår.

Då ska jag tipsa er om tangle teezer! En hårborste som reder ut håret utan att det gör ont och den skadar inte fjällskiktet. Hemligtheten är nog att piggarna inte går in lika djupt som en vanlig hårborste. Denna borste är bra för alla hårtyper samt löshår!

I början förstod jag verkligen inte vad det kunde vara för skillnad, borste som borste? Därför låg min tangle teezer hemma och skräpade i drygt ett år. Men när jag väl började använda den blev jag kär direkt! Har aldrig varit så skönt att borsta håret. Ett stort plus är att den är jätte enkel att rengöra! :)



Finns i många olika färger, kan köpas på bla eleven.se för 159 kr, men helt klart värt det!

Bill Kaulitz

Bara jag som tycker att Tokio Hotell bill blev grymt(!) mycker snyggare i den frisyren han har nu än den hade innan?


Före:


Efter:


Dör lite..

Christina Aguilera

Tänk vad olika en och samma person kan se ut med olika frisyrer och färger på håret. Det är just det jag tycker är så roligt! Ta tex Christina Aguilera som exempel.  



Christina Aguilera Face Lift: The Odd Looking Face several times plastic surgery procedures plastic surgery nbsp compliments christina aguilera  Photo Picture Image 

Micro braid hairstyle of Christina Aguilera Micro braid hairstyle of Christina Aguilera

 Någon frisyr ni gillar extra mycket? :)
                                                      

Revlon Nutri Color Creme

Visst är håret riktigt fint efter besöket hos frisören (eller färgning hemma). Men efter bara några schamponeringar blir färgen tråkig och håret är inte alls lika glansigt.

Lösningen är då Revlon Nutri Color Creme. Färgbalsam som man har i håret när färgen börjar bli tråkig. Det finns en färg som passar dom flesta! Dessa balsam gör håret mjukt och glansigt plus att dom luktar gott.

För de mörkare färgerna är ett tips att ha handskar för att inte få en snygg färg på händerna. Fördela i hela håret och låt verka 3 min, för en intensivare färg kan man ha i den längre. Finns att köpa hos de flesta frisörerna, just nu har vi extra pris på min praktik i Vallentuna, 129 kr ord. ca 189 kr. En förpackning räcker dessutom riktigt länge.


Volym pulver

Volym pulver är en helt fantastisk produkt att ha i håret för att få en sträv känsla som också ger massa volym. Dessa är även helt perfekta att göra uppsättningar med. De flesta känner nog till Osis+ dust it, men personligen tycker jag bättre om Lanzas powder up texturizer som inte alls är lika fet. 

Men för de med känsliga hårbottnar är dessa ett stort NEJ. Egentligen är det inte bra för någon att ha dagligen. Det är nämligen så att när pulvret hamnar i hårbotten så täpper det igen hårsäckarna. Även fast man tvättar håret är det jätte svårt att få bort pulvret. Om man verkligen måste ha det ändå, så försök att endast få det i håret, inte i hårbotten.

En produkt som däremot funkar bra är torrshampoo, Ref dry shampoo är min favorit!

                   
 

 

 

Varning för Dax Vax!

Hoho alla killar där ute!

Många vet redan detta men jag skriver det för er som inte vet.
Produkten som borde vara förbjuden att ha i håret, jag pratar naturligtvis om Dax Vax. Detta vax går inte att tvätta bort med vanligt shampo och knappt med diskmedel. Det täpper igen hårsäckarna så det kan sluta med att man tappar håret eller helt enkelt får raka av sig det för att det inte går bort.

Dessutom blir håret jätte stelt och ser super äckligt ut. Om jag minns rätt är det inte ens till för håret?
Jag säger bara aja baja, du vill väl inte bli skallig?



Tips på bra vax istället är de från märket d:fi. Luktar super duper gott och är skit bra. Även lanzas molding paste är helt kanon!





9 tips för längre och friskare hår

Vem drömmer inte om att ha lång och snygg hår? Det är inte så svårt, det enda du behöver tänka på är att vårda ditt hår rätt så här ska jag ge dig 9 tips så att du kan få ditt långa, friska drömhår.

1. Tänk på att inte klippa av för mycket av håret

Ens hår växer cirka 1 cm i månaden, så om du går till frisören varje eller varannan månad och klipper av ungefär 3-4 cm så kommer håret inte kunna bli längre. Så tänk på att välja en frisör som inte klipper mer än du ber om.

2. Behandla ditt hår som ett ömtåligt plagg
Ett hår som går ner på halva ryggen är skört eftersom det är några år gammalt. Tänk på att behandla ditt hår som om det vore ett riktigt ömtåligt plagg i spets eller en tunn nylonstrumpa. Skulle du slita i det eller slita en borste vårdslöst genom det? Nej det skulle du inte för då går det sönder.

3. Borsta aldrig ditt hår när det är blött
Undvik att borsta ditt hår när det är blött eftersom det då är elastiskt och mycket skörare. Hantera det varsamt och red ut det med en bredtandad kam. Börja med att borsta håret från topparna och uppåt.

4. Rengör dina borstar regelbundet
Rengör dina kammar och borstar med jämna mellanrum. Dom blir snabbt fulla av fett, smuts, döda hudceller, rester av stylingprodukter och damm. Det är väldigt enkelt att göra rent sina borstar och kammar. Använd schampo, varmt vatten och en diskborste och skrubba rent all hårspray och andra stylingprodukter som sitter fast.

5. Fläta håret
Många med riktigt långt har sitt hår uppsatt i knut ofta för att skydda håret från slitage. Sätt upp håret om det finns risk för att det fastnar i saker. Att fläta håret på kvällen innan du går och lägger dig hjälper om du har problem med tovor och trassel.

6. Tänk på att välja rätt accessoarer
Det är viktigt att du tänker på vad för accessoarer du använder i håret. Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter kan skada håret, så välj gärna mjuka och släta håraccessoarer.

7. Snåla med schampo men slösa med balsam
Schamponera sällan och med lite schampo men använd mängder med balsam. Schamponera bara en gång, en liten klick räcker. Försök tvätta håret mer sällan, om du använder schampo dagligen så sliter det på håret. Använd alltid massor av balsam, men inte på hårbotten, börja applicera balsam från öronen och nedåt, särskilt i topparna.

8. Undvik värme
Fönen och plattången är onda mot ditt hår. Undvik dom så mycket som möjligt och låt håret självtorka. Även färgning sliter mycket på håret, blonderingar och blekningar är allra värst.

9. Tänk på maten 
För att få ett friskt hår och för att det ska hålla sig så bör du äta en nyttig och varierad kost samt även B-vitaminer och E-vitaminer är viktiga för att få ett friskt hår.



Hårfakta

Visste du att:

  • Ett hårstrå blir 2-6 år gammalt.
  • Håret är den snabbaste växande delen på vår kropp, ett hårstrå växer ca 0,3-0,5 mm per dag.
  • Alla tappar hår, 40-100 hårstrån om dagen är normalt!
  • Ett hårstrå kan bära upp 100g.
  • 90 % av håret på huvudet växer samtidigt, resten är i vilofas.


Färg stjärnan

Tänkte försöka lära er lite om hårfärgning och hur det fungerar. Det är ganska simpelt när man försår det hela. Vi börjar med att göra en färgstjärna. Grundfärgerna i varannat hörn och blandfärgerna däremellan. Nu ser man alltså vilka färger som är komponentfärger. Men vad är då komponentfärger?

Jo komponentfärgerna är de färger som är mittemot varandra. Dessa färger neutraliserar varandra, alltså får färgen att se typ naturlig ut. Tänk er att man har en målarfärger och blandar rött och grönt, då blir det typ brunt. Samma sak är det med hår.

Om man har ett gult hår så brukar man använda silvershampoo för att få bort det gula. Det är nämligen så att silvershampoot innehåller violetta pigment som alltså neutraliserar det gula. Om man däremot skulle ha blått på det gula håret så skulle det bli grönt!

Gul - Violett
Blå - Orange
Röd - Grön

 

Hårfärgning är en hel vetenskap, det finns massor att berätta om det! Ni får hålla utkik här helt enkelt :)







Olika skäggstilar

Hittade dessa bilder i en bok hemma vid namn Visa mig hur. Finns dock andra namn på stilarna också men tyckte ändå de var lite roliga :D


Big Brother killarnas frisyrer


Eftersom jag inte kommit på vad jag ska skriva om valde jag nu att granska big brother killarnas frisyrer och tycka till om vad dom skulle passa i. Vissa tycker jag redan passar super bra i sina frisyrer de har men jag ville ändå skriva om alla. :)


Lars
En riktig krulltott som definitift skulle passa i en kort frisyr för att få fram ansiktet mer. Han skulle kunna göra lite ljusa slingor också för att få mer liv i sitt tuffa lockiga hår.

Marcel
Som numera är helt rakad tycker jag passa bättre i den frisyr han hade på bilden. Han skulle kunna ha lite längre, men inte för mycket. Dessutom borde han fräsha upp ögonbrynen och raka skägget till en henriquatre stil också kallad cirkelskägg.
 
Marcello
Denna grabb tycker jag passar bra i sin nuvarande frisyr, dock skulle han kunna ha kortare på sidorna och spara ut skägget för att se mognare ut. Även lite ljusa slingor för att få barret att bli tuffare.

Jimmy
Denna mannen tror jag skulle passa grymt bra i en chokladbrun hårfärg. Det skulle framhäva hans blå ögon väldigt mycket. Han skulle kunna ha något kortare frisyr också.

Joe
Som numera är helt snaggad, vilket han inte alls passar i. Den frisyren han har på bilden ovan får honom att se väldigt töntig ut. Han borde ha en kortare frisyr än på bilden, men samtidigt inte helt snaggat. Dessutom skulle han definitivt spara ut skägget för att se tuffare ut, åtminsone lite tangorabatten mustach och soul skägg.

Sipan
Har numera snaggat på sidorna och någon cm längre i mitten. Jag tror att han kan ha ganska svårt fixat hår, för det ser nästan ut som han skulle ha afro om det växte riktigt mycket. Han skulle passa bra i en lite längre frisyr, men inte så långt att håret lockar sig och så att det ändå inte behöver fixas så mycket .

Rodney
Hans hår tycker jag bara ser slitet och ofräsht ut för att han plattar det men inte kan få det helt rakt. Han borde våga sig på en rakpermanent för att få håret spikrakt och se fräshare ut. Annars skulle han nog passa skit bra i en kort frisyr, med väldigt kort på sidorna och typ 3 cm uppe på huvudet och ruffsa till det ordentligt.

Amandus
Han har redan en tuff frisyr, men håret borde vara kortare uppepå huvudet och mer ihopskippt med det korta. Det skulle vara skittuggt att helbleka hans hår så det blev helt platina blont och aska ner det, altenativt göra ljusa slingor i mössa. Bakåt slickat skulle vara super snyggt på honom.

Tenny
Den numera rödhåriga ravaren med långt flickhår. Jag måste faktiskt säga att jag har lite svårt för killar med så pass långt hår. Om han åtminsone kunde klippa upp håret och platta det. Men helst av allt skulle jag vilja klippa av det så han får rakat kort på sidorna och en riktigt stor tuff lugg och super ruffsigt.

Vad tycker ni om detta, håller ni med eller inte alls? :)

Crepat hår

Tycker det är skit tufft med creppat hår, blorde vara fler som gör det. Dock är det ju rätt jobbigt att göra, men ändå värt det! Det behöver inte se ut som en 80-tals frisyr för att det är våfflar :)


Julias favoriter

Jag tänkte tipsa er om några av mina favorit produkter. Alla länkarna är direkt länkade till produkten.



1. Ref dry shampo. Om du inte hinner tvätta håret är det helt perfekt att spraya i lite torrshampo och woala! Den absorberar fettet från håret och ger super bra volym.
Kostar 129 kr på Beatynet.se

2. Lanza HC Trauma Treatment.
Detta är en leave in inpackning för färgat hår som du har i längderna efter duschen. Håret blir supermjukt och är helt perfekt för dig med slitna toppar. Luktar super gott, dock inte när håret är torrt.
Kostar 159 kr på Beautynet.se

3. Keune So pure argan oil.
En argan olja som återställer fuktbalansen i håret. Den gör håret glansigt, tar bort friss och förhindrar det från att bli elektiskt. Du kan ha i både fuktigt och torrt hår + att en flaska håller hur länge som helst!
Kostar 179 kr på Beautynet.se

4. System 4 Climbazole Shampoo. Detta är ett mjällshampoo avlägsnar mjäll och klåda. Det är lugnande och skyddar hårfärgen. Redan efter första tvätten känner man skillnad. När man har blivit av med mjällen behöver man inte använda detta shampoo hela tiden. (Tänkte visa er hela system 4 serien någon dag som är specificerade för irriterade hårbottnar)
Kostar 129 kr på Wonderhair.se 

5
. Keune CL Nutrition Intensiv Hair repair. En riktigt bra inpackning torrt eller skadat hår. Håret blir mjukt och ser superfräsht ut. Den är väldigt dryg och räcker alltså riktigt länge.
Kostar 189 kr på Beatynet.se

 

Donut bun

Det har blivit väldigt poppis med att ha en donut bun. Därför tänkte jag visa er hur man gör en sådan. Det är väldigt enkelt och blir supersnyggt! Det tar ca 5 min att göra också! Jag valde att göra en slät bulle, men om du vill ha en ruffsig är det bara att göra allt lite slarvigare :)


Det du behöver är en borste, en hårmunk, nålar och två toffsar.


1. Börja med att borsta håret till en slät toffs.


2. Sätt sedan munken runt toffsen.


3. Luta huvudet framåt och sprid ut håret över hela munken.


4. Ta sedan toffs nr2 och trä runt munken. Det är bra om denna toffsen är rätt liten så att håret sitter fast.


5. Nu sticker topparna ut. Snurra de runt munkens sidor.


6. Eftersom det nu syns att topparna är virade runt, fäster du nålar i munken och håret på huvudet om ni förstår hur jag menar. 


Like this!


7. Klart! Spraya om du vill att det ska hålla bättre. (Eftersom jag har gjort detta på en docka så ser det mycket slarvigare ut. På en riktig människa blir frisyren mycket slätare.)

Hoppas ni förstod och har lärt er något av detta. Om ni undrar något är det bara att fråga på :D

 

Dip dye

Eftersom Julia dissade ombre trenden så tycker jag att vi ska jämna upp det lite med att hissa Dip dye! Personligen tycker jag att det är hur snyggt som helst. Funderar starkt på att färga så själv.
Är det en trend ni tror håller i sig? Jag tror det!











Ombre trenden

Vad tycker ni om utväxt trenden? Julia fetdissar detta i alla fall. Kan vara snyggt när det är något solblekt i topparna, men som bilden nedan på Rebecca och Fiona, nej.


Välkommen till vår blogg!

Hej! Nu är det så att Julia och Emma har skaffat en blogg! Vi är två brudar som går sista året på frisör linjen på John Bauer gymnasiet. Denna blogg kommer att handla om allt som har med hår att göra, för vi älskar hår!

Vi vill veta vad just du vill läsa om och därför kan du maila oss på 
[email protected] . Enjoy it!